dimarts, 29 d’abril del 2008

"La realitat és la versió reduida dels somnis"

(Joan Camps Garcia)

dissabte, 26 d’abril del 2008

NENA RICA VINA AMB MI

Nena rica dona’m la mà
I t’ensenyaré a viure
Sense res més
Que amor al cor i
Esperança al sarró.
Sense perruqueria a diari
Ni objetes d’alta gamma.

Nena rica vina i
Acompanya’m
A un parc sense luxes
Per veure florir de la terra
L’essència de la vida

Marxa amb mi d’aquest món
De diners i aparences
I atreveix-te a volar
Per la natura i les aigües.


Gener de 2007

divendres, 18 d’abril del 2008

CARTA A L'AMIC RENDIT

dedicat al meu "germà bessó" Marc


10 de Febrer de 2008

Estimat amic,

Em comenten moltes veus coses que no vull creure, coses que no puc creure. M’expliquen que des de fa un temps no és sencill reconeixet. Diuen que la teva cabellera, voladora al vent de noves idees, ja no adorna els teus dies. Murmuren que has deixat la teva lluita morir estèril. Que t’has rendit als amos del món i a les seves formes de fer, que la teva figura diambula com la més negre sombra i que ja no alimentes els teus ideals de “guerrilla urbana” i igualtat social. Crec que m’intenten enganyar, si no fos així no et podria entendre.
Tots comenten que ja les causes justes no et motiven i que el somni de les banderes rojes agermanant els obrers en revoltes al carrer s’ha mort dins el teu cap. Diuen que argumentes la manca de força a l’hora de lluitar i seguir portant els somnis al terreny de la realitat, que la utopia mai a funcionat a la realitat, i jo em pregunto des de quan interessa tant la realitat, quan sempre l’hem volgut canviar!
Ja mai ningú et veu lluir orgullós aquelles samarretes reciclades, apedaçades i mig trencades, ni les imatges del “ché” en qualsevol racó ni els teus ulls brillar al escoltar qualsevol miting proletari. Nous vicis cremen ara al teu cos, diuen que et veuen fumar intentant consumir amb cada xuclada la infelicitat que et menja el cor i jo intento recordar quan insultaves a tots aquells “mercaders” de la mort que es fan dir tabacalers i quan els acusaves de beneficiar-se de la frustració humana.
La distància geogràfica i la feina em fan imposible apropar-me a tu així que aquesta carta és la meva única forma d’intentar saber si tot això és cert. Espero que no siguin més que falsos rumors que crea la gent massa curiosa, però si per desgràcia fos cert només et demano que no mori el record de les coses per les que vam lluitar i que no deixis morir a l’esperança, et serà sempre fidel!

El teu fidelíssim amic,

Joan

uN ReNTaT De CaRa!!!!

Fa ja un temps que tinc ganes de donar-li un impuls al meu blog, que vull actualitzar-lo més sovint i donar-li prestacions!!

Avui he començat i primer de tot he anyadit una llista de reproducció de cançons que signifiquen molt per mi, fins i tot, cap al final, hi ha frikades polítiques de les meves ;P

També, avui mateix començo, (ho prometo!!) penjaré sovint escrits de quan la força literaria encara em sorprenia sovint. Altres coses com ara articles sobre temes d'actualitat o curisitats i anecdotes personals ompliran l'espai!

Espero que podeu disfrutar de la meva major atenció al meu blog!!!!

Salut i força!!!

dijous, 3 d’abril del 2008

GRÀCIES SALVADOR





















L'estimat Salvador Escamilla ens ha deixat, i des d'aquest humil blog intentaré fer-li un petit homentage

Gràcies per defensar Catalunya amb el teu microfon en aquells moments tan difícils

Gràcies per no tenir por de promocionar aquest peculiar país amb llengua propia

Gràcies per donar oportunitats a joves cantants

Gràcies per donar empenta a la Nova Cançó

Gràcies pel teu bon ull, que ens ha fet poder disfrutar del grandíssim Joan Manuel Serrat

Per això i moltes coses més, gràcies Salvador!

Descansa amb pau